fbpx
Loading...

IT Гимназия "Екзюпери" е наследник на философията, традициите, идеите и иновативните подходи в обучението и цялостното развитие на личността, датиращи от 1995 г. в Частно езиково училище „Малкият принц”

Кои сме ние?

Частна профилирана гимназия "Антоан дьо Сент-Екзюпери" е създадена със Заповед на МОН РД 14-45/23.05.2001 г. ДВ бр. 59/ 03.07.2001 г.

В IT Гимназия "Екзюпери" е разработен най-новият технологичен профил на МОН, който съчетава учебния план на езикова и математическа гимназия с възможности за реализация и в двете направления: чуждоезиково и технологично.

Най-съвременното, модерно и адекватно на изискванията на технологичното развитие на обществото обучение;
Качествена общообразователна подготовка;
Профилиращи предмети: немски/ испански, английски език, информатика и информационни технологии;
Отлично обезпечена материална база за съвременен образователен процес;
Участия в международни проекти за културен обмен и учебни практики. 
На учениците се дава възможност да придобият знания за полагане на изпити за сертификатни нива по английски и немски език от В1, В2 до С1 спрямо Общата Европейска езикова рамка. По този начин перспективата за реализация в престижни международни университети е абсолютно постижима.
Обучението по информатика и информационни технологии е изпреварващо спрямо държавните стандарти с възможност за придобиване на международно сертифициране. В часовете по информатика гимназистите се подготвят за участия в регионални и национални състезания, както и W3C сертифициране по HTML и JavaScript. В часовете по информационни технологии гимназистите работят по 6 сертификационни системи с възможност за придобиване на 20 международно признати сертификата от Google, IBM, RICE University, University of Colorado и др.
Нашите ученици и техните родители, активно живеещи с динамиката на настоящето и със съзнанието за бъдещето, високо оценяват придобиването на езикова и технологична култура в новото информационно общество;
Ежегодният upgrade на компютърните системи и периферии, както и високо скоростният Internet, осигурен посредством широколентова оптична система за пренос на данни, удовлетворяват критериите за ефективна работа в Глобалната мрежа и ни прави училище без конкуренция;
Всички ученици, които се намират във всяка една точка на територията на училището, могат да използват и безжичната обвързаност за неограничен достъп до Internet.
Системата за родителски контрол "Електронен дневник" дава възможност на всеки родител да следи успеха и поведението на своето дете посредством Internet.
В Платформа за виртуално обучение има разработени учебни материали, които продължават учебния процес извън рамките на училищната сграда.Преподавателският екип е млад и амбициозен, намиращ баланс между традиционните и иновативните методи на обучение. Основна форма на обучение – диалог, като се дават шансове за собствено проучване и интерпретиране на вълнуващи учениците теми. Ежегодно гостуват учители – чужденци. 
96%
Личностен подход - отчитащ индивидуалните възможности и амбиции на всеки ученик
86%
Диференциран подход - работа в малки групи
96%
Работа в екип
98%
Компютърни умения и сертификатна подготовка
92%
Сертификатна подготовка за покриване на B1, B2 и C1 по Английски език
86%
Сертификатна подготовка за покриване на B1 и B2 по Немски език

ПРОФИЛИРАЩИ ПРЕДМЕТИ


Нашите профилиращи предмети надграждат държавните стандарти и водят до международно признато сертифициране.

Немски / Испански език

Немски език

Общ брой часове:
1405 часа
/интензивно изучаване в VІІІ клас – 648 часа

Английски език

Английски език

Общ брой часове:
829 часа
/след ниво Intermediate/

Информатика

Информатика

Общ брой часове:
515 часа

Информационни технологии

Информационни технологии

Общ брой часове:
461 часа

Портфолио


Профилът на гимназията дава възможности за реализация и в двете направления: чуждоезиково и технологично.

Нашата визия

Гимназия Екзюпери вижда своето утвърждаване като иновативна структура в средното образование, даваща нова чуждоезикова, технологична и личностна култура на младите хора за успешната им реализация като граждани на света.

Мисия

Гимназия Екзюпери е призвана да гради личности на успеха - интелигентни, високообразовани, мислещи, отговорни, адаптивни, способни да вземат решения и управляват своето бъдеще, да работят за каузата на един по-добър свят.

Традиции

В Гимназия Екзюпери възпитаваме в родолюбив дух, национално достойнство, съхраняване на традиции в контекста на транскултурологичната насоченост на личността. съхраняване на традиции в контекста на транскултурологичната насоченост на личността.

Технологии

В Гимназия Екзюпери има изградена система от модули за придобиване на технологична култура и управление на информацията чрез иновационни методи и техники на обучение.

Уникалност

В Гимназия Екзюпери е разработен най-новият технологичен профил на МОН, който съчетава учебния план на езикова и математическа гимназия с възможности за реализация и в двете направления: чуждоезиково и технологично.

Международни стандарти

Сертификатни нива по английски и немски език от В1, В2 до С1 спрямо Общата Европейска езикова рамка. Компютърни сертификати от CompTIA, Cisco Academy, Microsoft, Adobe Systems, W3Schools...

13
Випуска
17
Държави
286
Сертификата
4692
Дигитални значки

Алея на славата


Отличници и златни медалисти

Our Team - image

Сибила Иванова | Евро парламент

Master of Sience in Business Economics · Leuven, Belgium

Our Team - image

Николай Александров | Soft dev.

Royal Holloway - McS Mathematics of Cryptography and Communications

Our Team - image

Павел Василев | Engineer

Master of Electrical and Computer Engineering, Cornell University

Our Team - image

Орлин Станчев | Инженер

Преподавател и изследовател в Технически университет – Варна

Новини и събития


Интересни събития от живота на гимназията.

Нашите партньори и приятели


Щастието е невидимо за очите, защото само сърцето може да преживее радостта от близостта. Затова приятелството и любовта означават отговорност.

Client - image
Client - image
Client - image
Client - image

Професионални сертификати от Google https://t.co/V2rcjkvKS8

Връзка с нас


Най-добрата територия за разкриване на потенциални умения и възможности.

гр. Варна, ул. "Васил Друмев" 73

Phone: (+359) 52 300 514
Mobile: (+359) 52 302 926

Email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Website:
// //